לפני כמה שבועות יצאתי עם בת הזוג שלי לנמל תל אביב,
במטרה לאכול ארוחת ערב.
הגענו למתחם והתלבטנו בין שתי מסעדות
שממוקמות ממש זו לצד זו.
אחת מהם הייתה "מפוצצת" באנשים,
עם תור ארוך בחוץ ו"רשימת המתנה" אצל המארחת,
והשנייה הייתה ריקה כמעט לחלוטין.
ואנחנו רעבים…
דילמה – לאיזה מסעדה לגשת?
לזו הריקה, שבה יקבלו אותנו בזרועות פתוחות
והאוכל יוגש לנו תוך כמה דקות?
או למלאה, בה נחכה בחוץ בתור כ- 15 דקות,
"נתחנן" למארחת שתכניס אותנו
(ותואיל בטובה לאפשר לנו לשלם למסעדה כסף…)
ובסוף כשניכנס, גם נחכה הרבה זמן לאוכל
(כי יש לחץ על עובדי המטבח…)?
האינסטינקט האנושי אומר – למסעדה הריקה.
כי אנחנו רעבים, ולכן אמורים לבחור במקום בו
נקבל את האוכל הכי מהר.
אבל כאן נכנס לפעולה עקרון שיווקי
פשוט ומבריק, שאני מלמד בפעילויות שלי,
ונקרא – "הוכחה חברתית".
והעקרון הזה פירושו, בין השאר –
אם הרבה אחרים בסביבה שלנו חושבים משהו,
גם אנחנו נטה לחשוב את אותו הדבר.
כשאנחנו רואים מסעדה מלאה עם תור בחוץ,
אנחנו מניחים (בתת המודע שלנו)
שאם כל כך הרבה אנשים אוכלים בפנים ומחכים בחוץ,
משהו טוב קורה שם בפנים,
וש"שווה" לחכות ולעמוד בתור.
כשאנחנו רואים מסעדה ריקה,
אנחנו מניחים שמשהו לא טוב קורה שם.
גם אם זה לא נכון, וכמות האנשים בשני המקומות מקרית לגמרי.
אבל המחשבה הזו (בתת המודע שלנו,
אני כרגע הצפתי את זה למודעות שלכם…)
גורמת לנו להחליט החלטות עסקיות, צרכניות ושיווקיות על בסיס יומיומי.
אז מה אנחנו עשינו?
חיכינו ונכנסנו לאכול במסעדה המלאה.
וזה כנראה מה שגם אתם הייתם עושים…
רוצים שהלקוחות יעדיפו אתכם על פני אחרים,
ושאנשים ידברו עליכם יותר מאשר על אחרים?
תיצרו לעצמכם ולעסק שלכם "הוכחה חברתית".
איך עושים את זה?
בשביל לגלות, אתם ממש חייבים להגיע
לכנס הדגל שלי,
"מופע המסרים של דוקטור שכנוע",
יתקיים ביום שישי ה- 30/5 בשעות 09:00 עד 13:00
בית ציוני אמריקה בתל אביב.
כן, יניב, אני רוצה לשכנע אנשים לבחור בי על פני אחרים!
המשך חג שמח וכשר!
שלכם,
ד"ר יניב זייד
כתיבת תגובה